دمنوش آنلاین
دمنوش زنجبیل تند، طعمدار و حاوی آنتی اکسیدان های طبیعی و ضدبیماری است. دمنوش زنجبیل به مبارزه با التهاب کمک میکند (زنجبیل یکی از خوراکی های ضد التهاب است) و در تقویت سیستم ایمنی بدن تأثیرگذار است، اما بیشتر به سبب تأثیرش بر کاهش حالت تهوع شناخته شده است. مطالعات نشان دادهاند که زنجبیل بر کاهش حالت تهوع، بهخصوص در دوران اولیهی بارداری مؤثر است (حالت تهوع صبحگاهی یکی از علائم بارداری است و در هفتههای ابتدایی بارداری مشاهده میشود)، اما میتواند حالت تهوعِ ناشی از درمان سرطان و حرکت وسایل نقلیه را هم کاهش بدهد.
شواهد نشان دادهاند که زنجبیل میتواند از زخم معده پیشگیری کند و سوءهاضمه یا یبوست را بهبود بدهد. زنجبیل «دیسمِنوره» یا دردهای دورهی قاعدگی را هم تسکین میدهد. دو پژوهش نشان دادهاند که زنجبیل بهاندازهی داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن در کاهش دردهای دورهی قاعدگی مؤثر است. برخی پژوهشها نشان دادند که زنجبیل برای افراد مبتلا به دیابت مفید است؛ البته نتایج این پژوهشها بهطور کامل ثابت نشده است. همچنین این پژوهشها نشان دادهاند که مکمل های غذایی زنجبیل به کنترل قند خون و کنترل چربی خون کمک میکند.
خلاصه: زنجبیل بهعنوان درمانی برای حالت تهوع شناخته شده است و پژوهشها اثر زنجبیل بر حالت تهوع را ثابت کردهاند. چند پژوهش نشان دادهاند که زنجبیل به کاهش دردهای دورهی قاعدگی کمک میکند و میتواند برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد.
خواص دمنوش زنجبیل
دمنوش های گیاهی قرنها قدمت دارند. دمنوش های گیاهی «چای واقعی» نیستند. چایهای واقعی به سه دستهی چای سیاه، چای سبز و چای اولانگ تقسیم میشوند و از برگ گیاه کاملیا سیننسیس (Camellia sinensis) بهدست میآیند. اما دمنوش های گیاهی از میوههای خشکشده، گلها، گیاهان و ادویهجات تهیه میشوند و به همین دلیل طعمها و عطرهای بسیار متنوع و متفاوتی دارند. دمنوش های گیاهی میتوانند جایگزین نوشیدنیهای پُرشکر یا آب باشند. دمنوش های گیاهی فواید بسیاری برای سلامتی دارند. در این مقاله با برخی از دمنوش های گیاهی و اثرهای اثباتشدهی آنها آشنا میشوید.
دمنوش نعناع یکی از محبوبترین دمنوش ها در سراسر جهان است. این دمنوش بیشتر به سبب اثرش بر سلامت دستگاه گوارش محبوبیت دارد، اما خواص آنتیاکسیدانی، ضدسرطانی، ضدباکتریایی و ضدویروسی هم دارد.
بیشتر این اثرات در انسانها مطالعه نشده است، بنابراین فواید آن برای سلامتی اثبات نشده است. بااینحال، چندین بررسی اثرات مفید نعناع بر سلامتی دستگاه گوارش را تأیید کردهاند.
چندین بررسی نشان دادند که روغن نعناع، در ترکیب با دیگر گیاهان، میتواند در درمان حالت تهوع، سوءهاضمه و دردهای شکمی مؤثر باشد. شواهدی هم وجود دارند که نشان دادهاند روغن نعناع میتواند اسپاسمهای روده، مری و کولون را رفع کند و در درمان علائم سندرم روده تحریک پذیر مؤثر باشد. بنابراین وقتی ناراحتیهای گوارشی، اسپاسم های عضلانی، حالت تهوع یا سوءهاضمه را تجربه میکنید، دمنوش نعناع درمانی طبیعی و عالی برای شما محسوب میشود.
خلاصه: دمنوش نعناع بهصورت سنتی برای درمان ناراحتیهای گوارشی بهکار میرود. مطالعات نشان دادهاند که روغن نعناع میتواند به کاهش معده درد، حالت تهوع و اسپاسم کمک کند.
خواص انواع دمنوش های گیاهی برای سلامتی
عرق کاسنی از گیاهی چوبی و علفی گرفته میشود که فواید زیادی برای سلامتی دارد. از فواید عرق کاسنی میتوان توانایی آن در تسکین مشکلات گوارشی و معده، کاهش درد آرتروز، جلوگیری از عفونتهای باکتریایی، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش احتمال بیماریهای قلبی را نام برد. همچنین یک آرامبخش طبیعی است که میتواند با سنگ کلیه مقابله کرده و باعث کاهش وزن شود. در مجموع، این گیاه کوچک یک افزودنی قدرتمند برای هر نوع رژیم غذایی است. در این مقاله خواص عرق کاسنی را بررسی میکنیم.
عرق کاسنی چیست؟ عرق کاسنی از یک گیاه مدیترانهای گرفته میشود که به دلیل استفاده در سالادها و کاربردهای دارویی کشت شده است. در بسیاری از شرایط آب و هوایی به خوبی رشد میکند و معمولاً در حاشیه جادههای به راحتی یافت میشود. برگها، جوانهها و ریشهها همه از فواید خاصی برخوردار هستند. در بسیاری از فرهنگها از برگها به جای اسفناج استفاده میشود. ریشه اغلب به صورت پودر خرد شده و به عنوان جایگزین قهوه استفاده میشود. کاسنی صدها سال به عنوان داروی گیاهی برای بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار گرفته و امروز نیز ارزش خود را ثابت میکند. ارزش غذایی عرق کاسنی طبق USDA FoodData Cental ، کاسنی منبع خوبی از ویتامینها و مواد معدنی از جمله روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، اسید فولیک آهن و پتاسیم و همچنین ویتامین A ، B6 ، C ، E و K است. تمام عوامل اصلی سلامتی در کاسنی هستند.
فواید شگفتآور عرق کاسنی
گلاب به مایعی است که از تقطیر گل محمدی به دست می آید. فصل بهار بهترین زمان برای چیدن گل محمدی و تهیه گلاب از آن می باشد. گلاب رایحه ی خوشی دارد و از آن در صنعت عطرسازی استفاده می شود. گلاب علاوه بر صنعت عطرسازی، فواید درمانی بسیاری دارد و دارای خواص ضدالتهابی، ضدباکتریایی، ضد درد، ضد تشنج، ضد برونشیت و… می باشد. در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک شما را با انواع گلاب، طبع آن و تمامی خواص شگفت انگیز گلاب برای درمان بیماری ها و زیبایی آشنا می کنیم.
انواع گلاب
گلاب سنگین (درجه یک) :
در 100 میل لیتر از این گلاب 35 میلی گرم اسانس وجود دارد.
گلاب سبک (درجه دو) :
در100 میلی لیتر از این گلاب 15 میلی گرم اسانس وجود دارد.
گلاب دو آتشه :
برای تهیه گلاب دو آتشه پس از یکبار تقطیر و گلاب گیری روی گل های دیگ، گلاب به دست آمده قبلی را می ریزند.
گلاب سه آتشه (سه گل ) :
برای تهیه گلاب سه آتشه بر روی گلاب دو آتشه گل تازه ریخته و دوباره تقطیر می کنند.
گلاب پس آب :
برای تهیه گلاب پس آب به گل های دیگ بعد از یکبار گلاب گیری آب اضافه می کنند.
ترکیبات و ارزش غذایی یک بطری گلاب
گلاب گلاب سرشار از ویتامین C، ویتامین E، تانن، پکتین، سیترنلول، گرانتول، استاروپنین و فنیل اتانول می باشد و دارای ترکیبات مفیدی مانند ترپن ها، گلیکوزیدها، فلاوونوئیدها، آنتوسیانین ها و… است و ارزش غذایی یک بطری گلاب به صورت زیر می باشد:
کالری :80
کربوهیدرات :21 گرم
شکر :20 گرم
با خواص شگفت انگیز گلاب برای بدن آشنا شوید
یادتان میآید شبهای امتحان وقتی هنوز دو سوم کتاب را نخوانده بودید به اولین چیزی که پناه میبردید یک فنجان قهوه بود. بله، همه مردم قهوه را به خاطر شب زنده داری اش خوب می شناسند. ولی واقعیت این است که قهوه ویژگیهای دیگری نیز برای سلامتی بدن دارد. اول یک فنجان قهوه برای خود درست کنید و این مقاله را بخوانید تا با ۱۳ مورد اثبات شده از خواص قهوه برای سلامتی، آشنا شوید.
قهوه باعث میشود کمتر احساس خستگی کنید و هشیاری شما را بالا میبرد. این خاصیت به خاطر وجود یک مادهی محرک در قهوه به نام کافئین است که در واقع، رایجترین مادهی روانگردان در دنیا است.
به عبارت ساده، پس از نوشیدن قهوه، کافئین جذب جریان خون میشود. این ماده پس از عبور از ایست بازرسی مغز، به سیستم اعصاب مرکزی میرسد. کافئین پس از ورود به سیستم اعصاب مرکزی، به سراغ آدنوزین (عامل احساس خستگی و خوابآلودگی) میرود و مانع فعالیت آن میشود. کافئین سبب افزایش تولید نوراپینفرین و دوپامین میشود. نوراپینفرین برای حفظ دقت، کنترل احساسات، یادگیری و ادراک ضروری است و دوپامین عامل توانایی، انرژی و لذت است.
آزمایشهای کنترل شدهی بسیار روی انسانها، نشان میدهد قهوه، جنبههای مختلفی از عملکرد مغز را بهبود میبخشد، برای نمونه: حافظه، خلق و خو، هشیاری، انرژی، زمان واکنش و عملکرد شناختی.
آیا میدانستید کافئین تقریبا در تمام مکملهای چربی سوزی موجود در بازار، وجود دارد؟ یک دلیل خوب برای این ادعا هست: کافئین یکی از معدود مواد طبیعی است که خاصیت چربیسوزی آن، در عمل، اثبات شده است. مطالعات متعدد نشان میدهد کافئین میتواند میزان سوخت و ساز بدن را ۳ تا ۱۱ درصد بالا ببرد. مطالعات دیگر حاکی از آن است که کافئین دقیقا میتواند چربیسوزی را به اندازهی ۱۰ درصد در افراد چاق و ۲۹ درصد در افراد لاغر، افزایش دهد. هرچند، این امکان وجود دارد که با مصرف طولانیمدت قهوه، این اثرات کم شود.
خواص قهوه؛ ۱۳ خاصیت اثباتشده قهوه برای سلامتی
در فصل تابستان و هوای گرم، نوشیدنی های گرم مثل دمنوش و چای طرفداران کمتری دارد و جایگزین آن ها سردنوش ها می شود.
سردنوش ها شامل شربت ها و افشره ی میوه ها (آبمیوه) است ، از نام آن پیداست که سرد مصرف می شود و مناسب هوای گرم و داغ است.
سردنوش ها برای رفع سردرد های تابستانه ، رفع بی اشتهایی و رفع کم آبی بدن و… گزینه مناسبی هستند، فقط باید از خواص و عوارض هر سردنوش قبل از مصرف اطلاعات کامل کسب کرد.
با افزودن تخم شربتی و خاکشیر به برخی از شربت ها ، می توان آن ها را مفیدتر و پرخاصیت کرد. شربت های دارای این دو گیاه برای گرمازدگی بهترین نوشیدنی هستند.
شربت زعفران بسیار مناسب هوای گرم است زیرا عطش را کاملا برطرف می کند. باعث نشاط شده و قلب و معده را تقویت می کند . مصرف این شربت در ماه رمضان زیاد توصیه شده است.
روش تهیه :
یک قاشق غذاخوری زعفران ساییده شده را در یک لیوان آب جوش ریخته ، روی ظرف را میپوشانیم و می گذاریم دم بکشد.
دریک قابلمه یک لیتر آب را می گذاریم جوش بیاید ، سپس ۴۰۰ گرم شکر را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا قوام بیاید.
زعفران را به همراه شش قاشق گلاب اضافه می کنیم و حدود ۱۰دقیقه با حرارت کم شربت را هم می زنیم تا کاملا غلیظ شود.
هنگام مصرف شربت را با مقداری آب رقیق کنید .
سردنوش چیست؟
یادتان میآید شبهای امتحان وقتی هنوز دو سوم کتاب را نخوانده بودید به اولین چیزی که پناه میبردید یک فنجان قهوه بود. بله، همه مردم قهوه را به خاطر شب زنده داری اش خوب می شناسند. ولی واقعیت این است که قهوه ویژگیهای دیگری نیز برای سلامتی بدن دارد. اول یک فنجان قهوه برای خود درست کنید و این مقاله را بخوانید تا با ۱۳ مورد اثبات شده از خواص قهوه برای سلامتی، آشنا شوید.
قهوه باعث میشود کمتر احساس خستگی کنید و هشیاری شما را بالا میبرد. این خاصیت به خاطر وجود یک مادهی محرک در قهوه به نام کافئین است که در واقع، رایجترین مادهی روانگردان در دنیا است.
به عبارت ساده، پس از نوشیدن قهوه، کافئین جذب جریان خون میشود. این ماده پس از عبور از ایست بازرسی مغز، به سیستم اعصاب مرکزی میرسد. کافئین پس از ورود به سیستم اعصاب مرکزی، به سراغ آدنوزین (عامل احساس خستگی و خوابآلودگی) میرود و مانع فعالیت آن میشود. کافئین سبب افزایش تولید نوراپینفرین و دوپامین میشود. نوراپینفرین برای حفظ دقت، کنترل احساسات، یادگیری و ادراک ضروری است و دوپامین عامل توانایی، انرژی و لذت است.
آزمایشهای کنترل شدهی بسیار روی انسانها، نشان میدهد قهوه، جنبههای مختلفی از عملکرد مغز را بهبود میبخشد، برای نمونه: حافظه، خلق و خو، هشیاری، انرژی، زمان واکنش و عملکرد شناختی.
آیا میدانستید کافئین تقریبا در تمام مکملهای چربی سوزی موجود در بازار، وجود دارد؟ یک دلیل خوب برای این ادعا هست: کافئین یکی از معدود مواد طبیعی است که خاصیت چربیسوزی آن، در عمل، اثبات شده است. مطالعات متعدد نشان میدهد کافئین میتواند میزان سوخت و ساز بدن را ۳ تا ۱۱ درصد بالا ببرد. مطالعات دیگر حاکی از آن است که کافئین دقیقا میتواند چربیسوزی را به اندازهی ۱۰ درصد در افراد چاق و ۲۹ درصد در افراد لاغر، افزایش دهد. هرچند، این امکان وجود دارد که با مصرف طولانیمدت قهوه، این اثرات کم شود.
خواص قهوه؛ ۱۳ خاصیت اثباتشده قهوه برای سلامتی
در فصل تابستان و هوای گرم، نوشیدنی های گرم مثل دمنوش و چای طرفداران کمتری دارد و جایگزین آن ها سردنوش ها می شود.
سردنوش ها شامل شربت ها و افشره ی میوه ها (آبمیوه) است ، از نام آن پیداست که سرد مصرف می شود و مناسب هوای گرم و داغ است.
سردنوش ها برای رفع سردرد های تابستانه ، رفع بی اشتهایی و رفع کم آبی بدن و… گزینه مناسبی هستند، فقط باید از خواص و عوارض هر سردنوش قبل از مصرف اطلاعات کامل کسب کرد.
با افزودن تخم شربتی و خاکشیر به برخی از شربت ها ، می توان آن ها را مفیدتر و پرخاصیت کرد. شربت های دارای این دو گیاه برای گرمازدگی بهترین نوشیدنی هستند.
شربت زعفران بسیار مناسب هوای گرم است زیرا عطش را کاملا برطرف می کند. باعث نشاط شده و قلب و معده را تقویت می کند . مصرف این شربت در ماه رمضان زیاد توصیه شده است.
روش تهیه :
یک قاشق غذاخوری زعفران ساییده شده را در یک لیوان آب جوش ریخته ، روی ظرف را میپوشانیم و می گذاریم دم بکشد.
دریک قابلمه یک لیتر آب را می گذاریم جوش بیاید ، سپس ۴۰۰ گرم شکر را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا قوام بیاید.
زعفران را به همراه شش قاشق گلاب اضافه می کنیم و حدود ۱۰دقیقه با حرارت کم شربت را هم می زنیم تا کاملا غلیظ شود.
هنگام مصرف شربت را با مقداری آب رقیق کنید .